ZlimThuis start met flitsende opening eerste beleefhuis

Ouderen, zorgverleners, mantelzorgers en regionale prominenten komen 16 december massaal naar Doetinchem om de opening van het eerste ZlimThuis beleefhuis bij te wonen. Alle bezoekers willen in levende lijve de technische mogelijkheden ervaren om langdurig zelfstandig thuis te kunnen wonen. De opening is het eerste wapenfeit van ZlimThuis, een gezamenlijk initiatief van LiveLife, Technische Unie/Thuiscomfort en klussenbedrijf Bouke.

Grote belangstelling voor ZlimThuis in Doetinchem

Als wethouder Kees Telder samen met Zora de zorgrobot het ZlimThuis beleefhuis openen om 12.00 uur hebben al ruim 800 geinteresseerden het Beleefhuis bezocht. Het gebouw ’t Brewinc in hartje centrum van Doetinchem, waarin ook een bibliotheek en een ouderen ontmoetingspunt is gevestigd, is haast te klein om alle nieuwsgierigen een plekje te geven. Voor de trap naar het beleefhuis staan rijen belangstellenden, die even later allen een rondleiding krijgen door het innovatieve huis. Later die dag volgen nog enkele duizenden dezelfde route.

Topdrukte-Kruiswerk-event

Compleet programma

De opening van het beleefhuis is het hoogtepunt van het Kruiswerk Achterhoek event ‘Thuis in de Toekomst, van looprek tot robot’. Kruiswerk Achterhoek heeft een compleet programma samengesteld. Er zijn themabijeenkomsten over bijvoorbeeld de Apple Watch, gezondheidschecks en robots in de zorg. En overal in het gebouw zijn standjes te vinden, waar demonstraties worden gegeven. Twee robots manoeuvreren zich handig door de drukte om de mensen op het ZlimThuis beleefhuis te wijzen. Daar praat Thuiscomfort-expert Henk ter Burg de longen uit zijn lijf om toelichting te geven bij alle innovatieve producten in het huis. Deskundig, ontspannen en vol humor licht hij de mogelijkheden toe van een passende badkamer, voorzieningen rond de voordeur tot en met de sta-op-stoel. En ook hier is er veel interesse in het douche-toilet.

ZlimThuis-beleefhuis

Bezoekster: ‘Ik heb thuis ook een Geberit douche-toilet. Die kan ook föhnen’. Henk ter Burg: ‘Heeft u dan misschien de 8000?’ Dame: ‘Nee, ik heb er één’.

Allernieuwste innovaties

Naast de concrete oplossingen in het Beleefhuis is er een ruimte ingericht waar de allernieuwste innovaties worden getoond. Zoals de Obli, een intelligente oplossing die gebruikers eraan herinnert om voldoende te drinken en monitoring op afstand mogelijk maakt. Een mooi ogend en effectief apparaat, dat door de maker Wil Philipsen zelf wordt gedemonstreerd. Ook Homey is aanwezig. Hiermee is het hele huis hele via spraak te bedienen. Ideaal voor ouderen die niet gewend zijn om gadgets te bedienen. Het apparaat, bedacht door twee studenten van de Universiteit Twente, koppelt alle bestaande domotica-oplossingen aan elkaar en laat die weer met elkaar praten.

ZlimThuis-robot

Persoonsalarm LiveSafe trekt daarnaast veel belangstelling. Het unieke van dit handige persoonsalarm is dat je het overal kunt gebruiken, thuis, op de fiets en zelfs in het buitenland. Met één druk op de knop staan er hulptroepen paraat. Ideaal voor de moderne oudere die er liever opuit trekt, dan de gehele dag thuis achter de geraniums zit.

ZlimThuis

ZlimThuis is een compleet aanbod van producten en diensten voor zorgeloos, comfortabel en veilig wonen. In het ZlimThuis Beleefhuis ervaren ouderen, mantelzorgers en professionals in de zorg direct de mogelijkheden die er zijn om veilig en langdurig zelfstandig te wonen. Ze kunnen workshops volgen of een scan aanvragen voor advies aan huis. Daarnaast heeft ZlimThuis gespecialiseerde vakmensen in huis om de innovatieve oplossingen bij de consument thuis te installeren. Van douche-toilet, sta-op-stoel tot persoonsalarm.

logo-ZlimThuis

ZlimThuis streeft ernaar dat ouderen zo lang als zij willen zorgeloos thuis kunnen leven in hun vertrouwde omgeving. Het is een gezamenlijk initiatief van LiveLife, Technische Unie/Thuiscomfort en klussenbedrijf Bouke. Kruiswerk Achterhoek, met 65.000 leden, is de eerste organisatie die dit unieke dienstenpakket aan haar leden aanbiedt. Het is de intentie van ZlimThuis om het concept op den duur ook landelijk uit te rollen.